Foreningen udsender nyhedsbreve om relevante emner, som ikke i forvejen er publiceret i Bavnen. For eksempel et nyt pludseligt opstået arrangement, som ikke har nået en præsentation, en udbygget omtale af et allerede publiceret arrangement for at give dette en ny synsvinkel og vække interesse i tilfælde, hvor den allerede givne information ikke er tilstrækkelig. Desuden udsendes nyhedsbreve for at gøre opmærksom på særlige interessante udstillinger eller lignende af historisk art.

Såfremt du ikke er tilmeldt vores mailing-liste, og du fremover ønsker  at modtage foreningens nyhedsbrev,kan du tilmelde dig her 

Seneste nyhedsbrev

Nyhedsbrev januar 2023:

Velkommen til foreningens arrangementer i det nye år. I januar 2023 med en ny søndagsfortælling på Mosegaarden og en skovvandring lidt længere væk. Vi glæder os til at se jer - vel mødt.

Følg med på vores hjemmeside https://vaerloesehistorie.dk - vi opdaterer løbende.

Januar 2023

Søndag d. 15. januar kl. 14.00
Det trepanerede kranium.


Niels B. Thomsen og Per Lotz fortæller om det trepanerede kranium fra stenalderen samt om den store dna-undersøgelse af vores ældste forfædre, som har givet os ny viden om, hvem der boede her før os, og hvor de kom fra.

Søndag d. 29. januar kl. 10-12.30 (obs. tidspunkt)
Skovvandring i Stasevang, 2 km nord for Sjælsø


Denne søndagsvandring foregår i den lille skov STASEVANG, hvor der er flere store rund- og langdysser. Her findes mange spor efter stenhuggeres arbejde med at benytte gravhøjene som regulære stenbrud omkring 1700.

Turene begynder som altid fra Mosegården kl. 10.00, og vi kører til skoven i vores biler. ”Der er altid plads til én til”.

Da der er begrænset P-mulighed i skovens SV-hjørne, så anbefaler vi, at flest mulige kører sammen. Det klares ved, at vi bruger 2 opsamlingssteder. Mosegaarden med afgang kl. 10.00. Derfra køres til SILVANS P-Plads i det nordlige Farum, med afgang ca. kl. 10.15.

Med GPS (55.8974,12.45214) eller kortet her er det muligt at finde vejen. Ellers kan man følge efter Pers bil fra Farum.
OBS: Nord for Sjælsø kører vi ad Stumpedyssevej. og lige før man når til Isterødvejen drejes til venstre og efter 400 m til højre. Herfra er der 1½ km til P-pladsen i skovhjørnet. Se Kraks kortet. Fra Farum er der 14 km.

Klik/prik på billedet eller på kortet for at få det større.

 

Eventuelle ændringer i programmet oplyses altid på hjemmesiden https://vaerloesehistorie.dk/.

Næste nyhedsbrev forventes udsendt ultimo januar.
 
Med venlig hilsen
Værløseegnens Historiske Forening

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.