Foreningen udsender nyhedsbreve om relevante emner, som ikke i forvejen er publiceret i Bavnen. For eksempel et nyt pludseligt opstået arrangement, som ikke har nået en præsentation, en udbygget omtale af et allerede publiceret arrangement for at give dette en ny synsvinkel og vække interesse i tilfælde, hvor den allerede givne information ikke er tilstrækkelig. Desuden udsendes nyhedsbreve for at gøre opmærksom på særlige interessante udstillinger eller lignende af historisk art.

Såfremt du ikke er tilmeldt vores mailing-liste, og du fremover ønsker  at modtage foreningens nyhedsbrev,kan du tilmelde dig her 

Seneste nyhedsbrev

Nyhedsbrev marts/april 2022:

Vi glæder os til at se dig til de næste mange arrangementer i marts og april.

Den 2. april afholdes generalforsamlingen. Husk tilmelding senest d. 19. marts, enten ved at ringe til foreningens sekretær tlf. 4498 3789 eller benyt foreningens kontaktformular på  https://vaerloesehistorie.dk/foreningen/tilmelding-generalforsamling.html. Oplys venligst dit medlemsnummer, som du finder på din kontingentopkrævning.

Følg med på foreningens hjemmeside https://vaerloesehistorie.dk - vi opdaterer løbende.

 Marts

Søndag 13. marts kl. 10-12 
Skovvandring

Vandringen skal foregå i den nordlige del af Farum Lillevang. Her kan vi se fem bronzealderhøje, resterne af den gamle Slangerupbane, en brønd fra renæssancen formentlig hørende til landsbyen Bothelstorp. Vi skal besøge lokaliteten hvor Bothelstorp lå, høre om skoven, og om den forsvundne landsbys historie mm.
Vi mødes på parkeringspladsen ved Slangerupvej. Parkeringspladsen ligger på højre side 500 m inde i skoven, når man kommer fra Farum. Der er som sædvanligt møde ved Mosegården kl. 10, hvorfra vi kører til parkeringspladsen. Vi tager et drikkestop i skoven.

Torsdag 24. marts kl. 18.30
Aftenvandring med gys

Fortællergruppen indvier os i overtro, symboler og gamle varsler omkring kirken og kirkegården i Kr. Værløse – fra middelalder til besættelsestid. Medbring gerne lommelygter.
Mødested: Hovedindgangen til kirkegården.

Søndag 27. marts kl. 14
Kristentøj

Conny Laustsen fortæller om kristentøj på Mosegaarden.
Vi vil se på museets kristentøj og høre om de historier, der knytter sig hertil. Kristentøj er det gamle ord for dåbstøj, og der er mange ting at fortælle om den tids skikke og synet på børn og kvinder dengang. Selve kristentøjet var meget broget og fint udstyret med alt, hvad man kunne pynte det med, jo mere jo bedre. Der er påmindelser om renæssancens pragt og præsternes farvestrålende messehageler bevaret i dåbstøjet. I dag er farverne på stofferne jo falmede, men dengang har de virkelig lyst op i kirken, og de var ofte udsmykket med ting, der undrer i dag, fx spejle eller en nål skjult i stoffet. Hvorfor nu det? Hvordan kunne man se på kysen, om det var en pige eller dreng, der her blev døbt? Hvorfor var barnets mor ikke med ved dåben i kirken? Disse ting og meget andet vil der blive fortalt om.

April

Lørdag 2. april kl. 14.00
Generalforsamling


Du kan se dagsordenen i den netop udsendte Bavnen 1/2022 eller på: https://vaerloesehistorie.dk/publikationer/beretninger-og-arsregnskaber/dagsorden-for-generalforsamlingen-2022.html

Regnskab for 2021 kan ses på Mosegården fra tirsdag den 15. marts 2022 samt på hjemmesiden.
Forslag til behandling på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest 2 uger før generalforsamlingen (19/3-22) pr. post eller mail: Nørrevænget 70, 3500 Værløse eller send her en besked til formanden

Af hensyn til evt. afstemning bedes foreningens medlemmer medbringe et nummer af Bavnen med påtrykt navn eller kontingentopkrævningen som dokumentation for medlemskab.

lars grundvad

Efter generalforsamlingen følger et foredrag af Arkæolog Lars Grundvad, Museet Sønderskov om Fæstedskatten. I 2016 blev den hidtil største guldskat fra DKs vikingetid fundet i Fæsted.
           

Husk at tilmelding er nødvendig, senest 14 dage før (19/3-22)Oplys dit medlemsnr. ved tilmeldingen enten ved at ringe til foreningens sekretær tlf. 4498 3789 eller benyt foreningens kontaktformular på https://vaerloesehistorie.dk/foreningen/tilmelding-generalforsamling.html
Du finder dit medlemsnummer på din kontingentopkrævning.
 

Sted: Syvstjerneskolen (Teatersalen), Skovløbervangen 1, 3500 Værløse

anemoner nbt240

Foto: Niels B. Thomsen

Søndag 10. april kl. 10-12 
Skovvandring

De næste to eller tre skovvandringer har vi planlagt til at foregå i Ganløse Ore, Ganløses udmark. I den periode blomstrer anemonerne og vi får de bedste muligheder for at kende områdets oldtidsagre, som skoven er kendt for. På den første tur ser vi på Von Langens skov dysser og høje og en Von Langen sten. Vi holder pause ved den smukke Kroge sø. Måske kan vi slå et smut forbi Værløsemaleren Hans Knudsens hus ved skovbrynet.

Der er som vanlig opsamling kl. 10 ved Mosegården og samling på parkeringspladsen ved Christianshøjvej og ved indkørslen til Oret fra Kirke Værløse.

Klik på billedet for at se det større!

Søndag 24. april kl. 14.00
Fra bondebebyggelse til bymidtecenter
 

Værløse Bymidte med Den Røde Plads kom til verden ved hjælp af fremsynede forstadsvisioner, politisk planlægning og brutale bulldozere. Sidste år blev det markeret, at der var gået 60 år siden butikscentrets spæde start. Hør om bymidteområdet, som splittede resterne af den gamle landsby, men skabte et samlingspunkt for den nye forstad. Fortælling af Ole B. Kristensen med mulighed for efterfølgende byvandring. 

Sted: Mosegaarden

 

Eventuelle ændringer i programmet oplyses altid på hjemmesiden https://vaerloesehistorie.dk/ samt naturligvis i nyhedsbrevene.

Næste nyhedsbrev forventes udsendt i april.
 
Med venlig hilsen
Værløseegnens Historiske Forening

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.