Foreningen udsender nyhedsbreve om relevante emner, som ikke i forvejen er publiceret i Bavnen. For eksempel et nyt pludseligt opstået arrangement, som ikke har nået en præsentation, en udbygget omtale af et allerede publiceret arrangement for at give dette en ny synsvinkel og vække interesse i tilfælde, hvor den allerede givne information ikke er tilstrækkelig. Desuden udsendes nyhedsbreve for at gøre opmærksom på særlige interessante udstillinger eller lignende af historisk art.

Såfremt du ikke er tilmeldt vores mailing-liste, og du fremover ønsker  at modtage foreningens nyhedsbrev,kan du tilmelde dig her 

 

Nyhedsbrev januar 2024:

Vi glæder os til at mødes med foreningens medlemmer til arrangementerne i det nye år.

Januar 2024


Foto: Dieter Bolt

Søndag den 14. januar kl. 10-12
Skovvandring  i Store Hareskov

Turbeskrivelse:
Turen går til Store Hareskov og Lille Hareskov langs Fægyden. Her er der rigtig meget at opleve og høre om. Der vil blive fortalt om opdelingen af Hareskovene, Fægydens historie, skovriddere i vort område, rillesten, Hørgen, Skovløberhuse og meget andet. Vi beder kun vejrguderne om godt vejr. Vi begynder som vanligt ved Mosegaarden kl. 10 og samles ved Syvstjernen på parkeringspladsen ved Fægyden og Skovlystvej.


© VHF-arkiv

Søndag d. 14. januar 2024 kl. 14.00
Museumsfortælling Pottemagerværkstedet i Farum Lillevang, af Niels B. Thomsen

Pottemagerværkstedet kan dateres til omkring år 1300. Vi får en skildring af Furesøegnen på den tid. Karl K. Nielsen fandt og udgravede værkstedet og viste, at keramik fra denne periode ikke var importeret fra udlandet, men produceret lokalt.
Karl Nielsen ledte efter landsbyen Bodelstorp, men fandt i stedet pottemagerværkstedet. Der vil blive fortalt om udgravningerne og fundene og om de resultater, som siden er fremkommet i forbindelse med forskeres arbejde med fundene.

Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, Værløse.


Omslag fra Stig Sandvangs bog

Tirsdag d. 23. januar kl. 19.00

Foredrag om Grønland og Catalinaen

Et spændende foredrag af Stig Sandvang om togter til Grønland. Foredraget består af en beretning om Stigs oplevelser i 1960 som besætningens yngste mand på en Catalina, og om hvordan livet levedes på Flyvevåbnets togter til Grønland. Gennem foredraget vil tilhørerne blive ført ind i en tidslomme via oplevelserne på togterne, der starter på Grønlands vestkyst og slutter på Grønlands østkyst.

Mødested: Satellitten, Bymidten 46, Værløse

 

Næste nyhedsbrev forventes udsendt ultimo januar 2024.
 
Med venlig hilsen
Værløseegnens Historiske Forening

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.