Foreningen udsender nyhedsbreve om relevante emner, som ikke i forvejen er publiceret i Bavnen. For eksempel et nyt pludseligt opstået arrangement, som ikke har nået en præsentation, en udbygget omtale af et allerede publiceret arrangement for at give dette en ny synsvinkel og vække interesse i tilfælde, hvor den allerede givne information ikke er tilstrækkelig. Desuden udsendes nyhedsbreve for at gøre opmærksom på særlige interessante udstillinger eller lignende af historisk art.

Såfremt du ikke er tilmeldt vores mailing-liste, og du fremover ønsker  at modtage foreningens nyhedsbrev,kan du tilmelde dig her 

 

Nyhedsbrev august 2023:

Vi håber at I kan nyde en god sommer. Næste skovvandring foregår i Lille Hareskov og så kan vi glæde os til Arkæologiens Dag d. 27. august.

Følg med på vores hjemmeside https://vaerloesehistorie.dk - vi opdaterer løbende.

August

Søndag d. 20. august kl. 10 -12
Kend din egn – vandring i Lille Hareskov
 

Vi skal vandre i skoven nord for Skovlyst. Skoven er meget smuk og her er der mange spændende ting at se og høre om. Vi skal opleve en stor vrangbøg,  en von Langen afdelingssten, rillesten, gå på Svineryggen, besøge skovfoged Thomsens mindesten. hulvejssystemer og meget andet.

Afgang fra Mosegaarden kl. 10 og opsamling på parkeringspladsen nord for Skovlyst ved Skovlystvej.

 

Søndag den 27. august kl. 13-16.30
Arkæologiens Dag på Mosegaarden

Dagen vil omhandle følgende aktiviteter, og det vil være muligt at møde Arkæologi- og Detektorgruppens medlemmer. Alle er velkomne!

Der vil blive lagt oldsager frem. Kom og rør ved tingene. Hvad er det for redskaber, og hvordan kan man se, om et stykke flint er forarbejdet - og hvordan bearbejder man flint?

Tag selv oldsager med. Hvad er det for oldsager? Arkæologigruppen er altid interesseret i andres fund og oldsager.

Præsentation af oldtidens værktøjskasse. Der vil være mulighed for at snitte og hugge med flintredskaber.

Rundvisning i den nyopstillede arkæologiske udstilling med
blandt andet kvinden Alugod.

Omtale af en studiekreds og flintkursus til efteråret på
Mosegaarden.
Vi håber, at mange vil komme med fund fra hylder og skuffer!

Foreningens hjemmeside er opdateret til en ny version.
Siden 2010 har foreningen anvendt den nuværende version af hjemmesiden, som er baseret på open source-systemet Joomla version 3, der sørger for administration og præsentation af vores hjemmeside. Joomla har fungeret fint i al den tid uden nedbrud og funktionsforstyrrelser. Udviklingen indenfor IT har dog gjort, at der nu var tid til en opdatering til Joomla version 4, så vi også i fremtiden har et sikkert, stabilt og moderne system.
Selvom den nye version er testet i alle ender og kanter, kan der vise sig uforudsete fejl, som naturligvis rettes så hurtigt som muligt, når de opdages. Hvis I skulle støde på fejl/mangler, vil jeg være glad for at få en besked om det.
Bortset fra nødvendige tilretninger og forbedringer er indholdet uforandret. Forsiden fremkommer lidt anderledes og der er ændret i menurækkefølgen, men I vil stadig nemt kunne finde de sider, der er relevante for jer. En større synlig ændring er også, at hjemmesiden nu udnytter hele sidens bredde.
Der er også foretaget en del forbedringer, så det er nemmere at bruge smartphones og tablets til hjemmesiden. Hvis man bruger sin smartphone eller sin tablet for at gå på hjemmesiden, er det en god idé at dreje udstyret til vandret position. På den måde præsenteres de mere omfangsrige og komplekse sider langt bedre.

 

Eventuelle ændringer i programmet oplyses altid på hjemmesiden https://vaerloesehistorie.dk/.

Næste nyhedsbrev udsendes ved behov dog senest ultimo august.
 
Med venlig hilsen
Værløseegnens Historiske Forening

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.