FuresøHistorien er en lokal danmarkshistorie

Med udgangspunkt i de skelsættende begivenheder i danmarkshistorien generelt og udviklingen i Nordsjælland i særdeleshed beskrives, hvorledes man på Furesøegnen, generation efter generation, har tilpasset sig levevilkårene på forskellig vis.

FuresøHistorien er skrevet af en arbejdsgruppe med medlemmer fra de lokalhistoriske foreninger i Værløse og Farum. I gruppen indgår fagfolk, såsom en geolog og et par historikere. Pensioneret universitetslektor i historie, dr. phil. Erik Helmer Pedersen, har været gruppens historiske inspirator.

Bøgerne er et solidt kildebaseret værk i 2 bind. Bind 1 er på 380 sider og bind 2 på 464 sider. Bøgerne er gennemillustrerede med et omfattende billedmateriale og oversigtskort mv. i farver.
Bind II kan købes hos Bog og Idé, samt bibliotekerne i Farum og Værløse og hos Furesø Museer på Mosegaarden.

Bind I er udsolgt mens bind II stadig kan købes hos Bog og Idé, samt bibliotekerne i Farum og Værløse og hos Furesø Museer på Mosegaarden for 350 kr. For medlemmer af de lokalhistoriske foreninger er prisen 285 kr.

 

Den 2. december 2012 udkom bogen Furesøhistorien, bind I.
I FuresøHistorien beskrives for første gang Furesøegnens historie som en sammenhængende fortælling fra istid til nutid. Bind 1 dækker perioden fra istid til 1660. Bogen er rigt illustreret med billeder og oversigtskort mv. i farver.

 Bind I er udsolgt!

Se det spændende indhold her

bind1

FuresøHistorien, bind II, som dækker perioden fra 1660 til 1990, udkom den 23. november 2014. 

 

Her kan du se nogle sider af bind II

bind2