Page 78 - Ubudne gæster
P. 78
Slagteren har lige stukket
grisen hos købmanden. Køb
mand Osvald Christiansen
fra Hareskovby står bagved.
Foto: Privateje.
Der bliver lavet blodpølse, skinken bliver saltet og derefter sendt til røgning.
Der bliver også lavet sylte og medisterpølse. Men det meste af grisen bliver saltet
i et stort trækar (…) i kælderen. Så man får saltmad om vinteren tillige med hjem-
me lavede spegesild, men de er også salte, selv om de bliver vandet ud inden
brug. 3
Hos Poul har de en gris i udhuset – den hedder altid ”Gysse”. De sender bud
efter slagteren, når den skal slagtes. Der er kaniner, de hænger på brændehus dø
ren; de sælger skindet. 4
Aase bor på gården Birkedal og lider bestemt ingen nød, hvad mad angår (…)
Med en stor urtehave fuld af kål, rod og bælgfrugter, en have med frugtbuske og
træer, stalde med køer og grise samt høns og ænder, er der sørget for mælk, æg,
kød, frugt og grøntsager. 5
76