Page 78 - Ubudne gæster
P. 78

Slagteren har lige stukket
                                                                grisen hos købmanden. Køb­
                                                                mand Osvald Christiansen
                                                                fra Hareskovby står bagved.
                                                                Foto: Privateje.

































                 Der bliver lavet blodpølse, skinken bliver saltet og derefter sendt til røgning.
               Der bliver også lavet sylte og medisterpølse. Men det meste af grisen bliver saltet
               i et stort trækar (…) i kælderen. Så man får saltmad om vinteren tillige med hjem-

               me lavede  spegesild,  men  de  er  også  salte,  selv  om  de  bliver  vandet  ud  inden

               brug. 3
                 Hos Poul har de en gris i udhuset – den hedder altid ”Gysse”. De sender bud
               efter slagteren, når den skal slagtes. Der er kaniner, de hænger på brændehus dø­
               ren; de sælger skindet. 4
                 Aase bor på gården Birkedal og lider bestemt ingen nød, hvad mad angår (…)
               Med en stor urtehave fuld af kål, rod­ og bælgfrugter, en have med frugtbuske og
               træer, stalde med køer og grise samt høns og ænder, er der sørget for mælk, æg,
               kød, frugt og grøntsager. 5



               76
   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83