Page 45 - Bogen om Karl K. Nielsen
P. 45

{




                             .   4ll4
                           -b t  71
    ?'ff                          _"r,

                                    å






     Gule ærter og bidesild                                   En »arbejdsfrokosk«  på
                                                              Mosegaarden  i sommeren
     »»Han var altid for mad, rigtig gammeldags  kraftig mad!« -  1972. Fra venstre  ses Carl
     »Han bedømte konerne  efter hvad de satte på bordet!« - Hvis  Rasmussen,  Ebba Grøn,
     han havde været ude og grave en hel dag, så ve mig hvis der  Karl Nielsen, Anders  Poul-
     ikke hurtigt kom mad på bordet!« - >>Fru Skov i Vesterbo og  sen Grøn,  Marju Murmann
     fru Birthe Larsen i Toftebo havde en høj stjerne hos ham, for  og Jens K. Skov. Det var
                                                              daværende sognefoged  A. P
     de kunne  lave hans livretter!« - »Karl kunne  lide kvinder,  og
                                                              Grøn der i 1948 var driv-
     særligt hvis de havde »dejlige runde arme<< som han sagde, et
                                                              kraften bag dannelsen af
     tegn på de selv holdt af god mad!«
                                                              Historisk Forening og
       Sådan lyder udsagnene  fra nogle af de mange hjem på
                                                              ønsket om ot oprette  et
     egnen, hvor Karl ved spisetid kunne dukke op på sin kære
                                                              museum i sognet.
     knallert - som regel inviteret.  Han var en velset og kær gæst,  (Foto:
     og ingen kunne  være i tvivl om at han satte stor pris på bor-  Viggo Murmann  Jensen).
     dets glæder, ikke mindst når det var gode gamle danske  retter
     der stod på bordet!
       Gule ærter, brunkåI, oksekødsuppe, grønlangkålog  flæske-
     steg var hans liwetter  - og han var også til klipfisk  og bide-
     sild, som stod på bordet når han spiste  hos »Prinsen<<. - Ingen
     kunne  som Karl værdsætte et godt og veltillavet måltid, og
     han var ikke til at slå mange ord af når han spiste.
       Mange  har også nydt godt af hans egen gæstfrihe4 når han
     ofte inviterede til frokost  på Mosegaarden.  Jens Skov stod i
     køkkenet og spejlede  æg og stegte røget flæsk, og på lang-
     bordet  stod rugbrø( fedt, sild, sylte, rullepølse  og ost - der
     sammen  med en øl og et glas brændevin og samværet med



                                          -43-
   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50