Page 4 - Bavnen 2011/4 Værløseegnens Historiske Forening
P. 4

4                                                           BAVNEN



                           Landhusmor og kokkepige
          En god landhusmor har altid været ken-
          detegnet ved sin evne til at kunne få
          alt til at slå til. I dag har vi alle mulighed
          for at købe de madvarer, vi har brug for.
          Tidligere  var  det  kun  særlige  importe-
          rede varer som kaffe, krydderier og salt,
          som blev købt, og ofte kun ved særlige
          lejligheder. Resten måtte man selv dyrke
          på marken eller i køkkenhaven, som var
          landhusmoderens særlige område.
          Inge Mette Petersen fra Frilandsmuseet
          vil  fortælle  om,  hvorledes  råvarerne
          blev  opbevaret  og  udnyttet  året  rundt,   Foto: Anker Tiedemann
          således at sulten blev holdt fra døren, men også hvordan dette ændrer sig
          med det moderne landbrug fra slutningen af 1800-tallet, hvor bl.a. en råvare
          som sukker bliver tilgængelig for alle, og hvor nye og moderne køkkenop-
          findelser som brændekomfur og kødhakkemaskine revolutionerer det dan-
          ske køkken.
          Kom til foredraget onsdag d. 22. februar kl. 19.30, Grundtvigsalen, Værløse
          Kirke.
                                                           Med venlig hilsen
                                                                 Ole Berner


          KS’s Græsrodspris
          Kulturelt Samråd uddelte lørdag
          d.  24.  september  på  festivalen  i
          Kulturhuset  i  Farum  den  årlige
          Græsrodspris  til  en  rigtig  græs-
          rod og ildsjæl. Og prisen gik til


          NIELS BØDKER THOMSEN


          Vi  ønsker  tillykke  med  prisen.
          Den er velfortjent.                                   Foto: Ole Høy
   1   2   3   4   5   6   7   8   9