Page 4 - Bavnen 2011/4 Værløseegnens Historiske Forening
P. 4
4 BAVNEN
Landhusmor og kokkepige
En god landhusmor har altid været ken-
detegnet ved sin evne til at kunne få
alt til at slå til. I dag har vi alle mulighed
for at købe de madvarer, vi har brug for.
Tidligere var det kun særlige importe-
rede varer som kaffe, krydderier og salt,
som blev købt, og ofte kun ved særlige
lejligheder. Resten måtte man selv dyrke
på marken eller i køkkenhaven, som var
landhusmoderens særlige område.
Inge Mette Petersen fra Frilandsmuseet
vil fortælle om, hvorledes råvarerne
blev opbevaret og udnyttet året rundt, Foto: Anker Tiedemann
således at sulten blev holdt fra døren, men også hvordan dette ændrer sig
med det moderne landbrug fra slutningen af 1800-tallet, hvor bl.a. en råvare
som sukker bliver tilgængelig for alle, og hvor nye og moderne køkkenop-
findelser som brændekomfur og kødhakkemaskine revolutionerer det dan-
ske køkken.
Kom til foredraget onsdag d. 22. februar kl. 19.30, Grundtvigsalen, Værløse
Kirke.
Med venlig hilsen
Ole Berner
KS’s Græsrodspris
Kulturelt Samråd uddelte lørdag
d. 24. september på festivalen i
Kulturhuset i Farum den årlige
Græsrodspris til en rigtig græs-
rod og ildsjæl. Og prisen gik til
NIELS BØDKER THOMSEN
Vi ønsker tillykke med prisen.
Den er velfortjent. Foto: Ole Høy