Kend din egn-seminar 2020 for alle interesserede


Værløseegnens Historiske Forening afholder igen i 2020 et seminar med den hensigt at inddrage deltagerne i Furesøegnens spændende historie.

Seminaret er for alle interesserede og handler om de tre Værløse Malere, om tegner og illustrator Ib Friis og de fortællinger han illustrerede samt en ” Lyrik- og forfatter aften” med sang og musik og i den forbindelse om kunstnerlivet på Kulhus.

Tilmelding til seminaret. Seminaret er gratis og åbent for alle interesserede. Der tilstræbes 60 deltagere efter ” først til mølle princippet”. Tilmelding til Niels Bødker Thomsen, telefon: 4448 1808 eller Her kan du sende en besked til Niels. Ved tilmelding oplyses foruden navn og adresse, telefonummer og meget gerne e-mailadresse.
Program

vaerloesemalerne240 

Onsdag den 4. november kl. 19
Kend din egn-seminar 2020

Den første aften med temaet de tre Værløse Malere, Hans Christian Martinus Knudsen, Rudolf Jacobsen og Edvard Johannes Sarvig. En række malerier fra Furesø Museer og privatsamlinger vil blive gennemgået. Gennemgangen skal belyse, hvordan Værløse Malerne blev påvirket af samtidige malere, Værløseskolens særkende og de tre maleres særkender. Malernes personhistorie og tilhold til vores egn, og ikke mindst malernes betydning for lokalhistorien vil blive omtalt. En gennemgang ved Niels Bødker Thomsen.

Sted: Satellitten, Bymidten 46, 3500 Værløse

ibtegning240 

Onsdag den 11. november kl. 19
Kend din egn-seminar 2020
Kend din egn – denne anden aften i årets seminarrække handler om tegneren og illustratoren Ib Friis. Ib Friis har illustreret en lang række undervisnings hæfter og publikationer om egnens oldtid og historie. Med sine fantastiske og humørfyldte tegninger befolker Ib Friis Værløses historie med oldtidsmennesker, barske håndværkere, solide bønder og fattige husmænd, med børn, tandløse kællinger og fuldbarmede kvinder. Tegninger der indirekte fortæller om tegneren og som gør lokalhistorien levende for os alle sammen. Præsentationer ved Fortællergruppen.

Sted: Satellitten, Bymidten 46, 3500 Værløse

kulhus240 

Onsdag den 18. november kl. 19.00
Kend din egn-seminar 2020


Kend din egn – Forår i Furesø - Lyrik- og sangaften En aften med sang og musik og fortællinger fra Furesøegnen. Vi sætter fokus på salonlivet på landstedet Kulhus og på nogle af de store digtere, forfattere og komponister, som har haft deres gang på vores egn. Vi får musikalsk hjælp af medlemmer af Visens Venner Furesø. Denne aften er således vor traditionelle ”Lyrikaften” (Fri entré). Der vil være mulighed for at købe øl/vand.

Sted: Galaksen, Café Cassiopeia, Bymidten 48, 3500 Værløse