Et gravfund i Furesø rækker helt tilbage til romersk jernalder. Faktisk er fundet af Alugod, den første Furesøborger, der træder ud af historiens lys og fortællingen om fundet på Flyvestation Værløse i 1944 ovenikøbet spektakulær. Det store dragtsmykke fra fundet blev meget hurtigt udnævnt Danefæ og ligger idag udstillet på et af Nationalmuseets fremtrædende pladser og Alugod er et navn man både kender og kan som uddannet arkæolog. Nu har initiativrige kræfter i Værløseegnens Historiske Forening besluttet sig for, at Alugods kranie skal rekonstrueres. Derfor skal der samles midler ind, og det bliver nu muligt for alle borgere at få en aktie i projektet.
Ved at få et ansigt på mennesket bag Alugod, bliver vi klogere på én af Furesøegnens mest spændende personer og fundrige perioder. Alugod er en fortælling om en ung kvinde begravet ved Kirke Værløse. Det rige gravudstyr vidner om tætte forbindelser og alliancer mellem magtfulde klaner her på egnen og på Himlingeøje på Stevns. Det ville være en drøm at få hende "levendegjort". Alugodkvinden kan give os en stærk forståelse af fortiden og binde os sammen i vores fælles historie her i Furesø.
Rekonstruktionen skal udføres på Retsmedicinsk Institut, her bliver kraniet CT-scannet og derpå fremstilles to 3D-kopier. Og projekt og fortælling har allerede fået ben at gå på. Siden foreningens arkæologigruppen gik igang med at rejse de kr.75.000 projektet vil koste, er der kommet tilsagn på en tredjedel fra Aage og Johanne Louis-Hansens fond.

folkeaktien

Nu bliver det også muligt for alle borgere at blive del af projektet, ved køb af en Alugod Folkeaktie. For beløbene enten kr. 200,300 eller 500 vil du kunne købe en personlig Alugod Folkeaktie og støtte projektet, der skal vække datiden til live. Indsamlingen foretages af Værløseegnens Historiske Forening og slutter 1. december 2018.

Er du interesseret i en Folkeaktie? betal enten via MobilePay 60 58 36 36 eller indbetal til konto i vor bank, registreringsnr. 9570 og kontonr. 12684614.

Klik her for at sende en mail til Niels B. Thomsen og oplys dit navn, beløbets størrelse og din mailadresse til: Værløseegnens Historiske Forening, ved Niels Bødker Thomsen, som sørger for at din Folkeaktie sendes til dig digitalt.

Foretrækker du en papirudgave af Folkeaktien, vil der på Mosegaarden søndag den 25. november 2018 kl. 13-16 være det årlige og hyggelige Julestuearrangement, hvor også et salg af Folkeaktier indgår. Læg gerne vejen forbi og få en lille gave med i købet.