Skovvandringer

Mødested er normalt ved Mosegården kl. 10, og vi kører til et samlingssted i skoven i egne biler.

Vær opmærksom på at der kan forekomme andre mødetider.

Medbragte drikkevarer nydes på turen. Vi slutter ved middagstid. Detaljer, aflysninger mm. kan findes på  www.vaerloesehistorie.dk. og arkæologigruppens hjemmeside. Ved særligt dårligt vejr aflyses turene.

Akutte aflysninger meddeles med mail.

 
Arkæologigruppemøder og ture

Aftenmøder begynder, hvis ikke andet er nævnt på Mosegaarden Skovgårds Alle 37, 3500 Værløse kl. 19.30.

Ændringer i programmet kan blive aktuelle i disse tider.

Program

Skovvandring søndag den 15. august omkring Furesøbad. Information er netop udsendt.

Vandring mandag den 6. september. Aftenvandring omkring Kirke Værløse kirke . Afgang fra Mosegaarden kl. 18.30 og opsamling foran hovedindgangen til kirkegården.

Skovvandring søndag den 3. oktober. Søndagsvanring i Store Hareskov ved Trekronerdysserne og Svenske vold.

Arkæologiens Dag søndag den 15. august. Arrangementet begynder kl. 13 på Mosegaarden. Flintsmeden Sofus Stenak vil demonstrere flinthugning og meget andet er på programmet. Program i Bavnen og i Furesø Avis. Alle bedes så vidt muligt møde op.

Jættestuetur søndag den 12. september. Vi skal besæge de pragtfulde jættestuer os stordysser omkring Senløse og Gundsømagle. Klaus Kood har planlagt turen. Afgang fra Mosegaarden kl. 13. Kørsel arrangeres. Detaljeret program udsendes inden turen.

DAA årsmøde søndag den 26. september i Odense. Et fuldstændigt program er vedhæftet. Ønsker man at deltage kan tilmelding ske til NBT, og der vil blive arrangeret fælles transport fra Mosegaarden.

Menneskets udvikling, aftenmøde onsdag den 6. oktober på Mosegåården. Geolog Nick Svensen vil se udviklingen på baggrund af klimaforhold og geologisk udvikling i Afrika.

Kongehallen i Lejre. Der vil blive arrangeret en tur enten 24/10 eller 31/10. Herom senere.

Fund fra Furesøegnen mandag den 22. november på Mosegaarden. Her fokuseres der ved hjælp af de mage billeder af fundene på genstande-/oldsags typer, fundstederne, og om de tidsperioder og kulturer som fundene præsenterer. En præsentation af den database som er udafbejdet i forbindelse med Arkæologigruppens registrering af fund fra Furesøegnen.

Vi mener det er vigtigt nu at se på det grundlæggende og fokusere på fundene fra vores egn..

Juleafslutning mandag den 6. december. Vi indleder med at hygge. Hver især medbringer flydende og fast kost til eget forbrug. Lige som sidste julemøde lægger vi op til at mange vil bidrage med små oplevelse eller historier. EL vil som sidst stå for kooerdineringen, så hold Jer ikke tilbage og kontakt Erni.