Studiekredsens emne er som udgangspunkt meget bredt. Det er tanken at indlede studiekredsen med en introduktion til oldtiden og menneskets ældste historie,. Derefter fastlægger deltagerne sammen studiekredsens videre forløb. Her er der ufattelig mange relevante og spændende emner over tid og sted, globalt, nationalt og lokalt.
Der satses på fra 5 til 15 deltagere, med hyppige aftenmøder på Mosegaarden over en af studiekredsens fastlagt periode eller perioder. Deltagelse er gratis, og forudsætter et medlemskab af Værløseegnens Historiske Forening. Studiekredsen vil blive forsøgt gennemført således, at både ”nybegyndere” og meget vidende kan deltage. Dette forventes at kunne fremme arbejdets kvalitet.
Som en del af studiekredses arbejde, kan eksterne eksperter inddrages ad hoc, og det forventes at blive relevant med museumsbesøg. Indledning og oplæg til studiekredsen vil indeholde følgende:

  • En overordnet gennemgang af menneskets udvikling i Østafrika, menneskets udvandring til andre verdensdele herunder Europa og frem til, at oldtiden slutter i Danmark omkring 1050. Hvad skete der, og hvad var betydende for udviklingen gennem tiderne.
  • En overordnet gennemgang af oldtidens forskellige perioder i Danmark.
  • En overordnet gennemgang af oldtiden i Furesøområdet.
  • Diskussion og fastlæggelse af studiekredsens videre forløb for etnærmere bestemt tidsrum.


Tilmelding skal ske til Niels Bødker Thomsen, send en besked eller 51181753 efter princippet, først til mølle.
De første fire aftener i november er planlagt til: 1- og 2. november samt 8. og 9. november, hvor den sidste aften omhandler studiekredsens fortsatte arbejde. Medlemmer af arkæologigruppen leder studiekredsen.