DETEKTORTUR TIL SEJERØ MARTS 2012

Jan Andersen igang med aftensmaden. 

Fredag den 9 marts gik turen til Sejerø, hvor vi skulle afsøge nogle områder på sydspidsen af Sejerø. Vi er så heldige at Niels Bødker Thomsen har et sommerhus på Sejerø, og dette skulle vi over at åbne. Nu var jeg på sidste hold og kom over til et varmt sommerhus og var mad, ikke dårlig (valgt). Jan Andersen var dagens kok og serverede en fortræffelig pastaret.

Lørdagen startede med en let morgenmad med kaffe og hvad der hører sig til, og så skulle vores detektorer startes op og ud på tur til Kongshøj. Men lige inden vores destination kørte vi en smut forbi Den lokale oltidssamlin på Sejerø. Et meget interessant besøg hvor man kan se den udvikling øen har haft fra at være mange små øer i en øgruppe med bopladser på alle øer, til nu en stor ø.

Detektor dagen startede meget koldt og regnfuldt, men vejret var lige til holde ud. Det gik ikke mange timer før solen kiggede frem og vi igen kunne smide regntøj og nyde udsigten fra Kongshøj ud over Sejerø Bugten.

Efter små enkeltfund og meget bondeskræll kunne var der tid til frokost og snak om dagens fund og erfaringer. Vi sluttede dagen af med en tur op langs kysten til et sted hvor man har trukket sine både op på land helt siden vikingetiden. Dette område skulle afsøges men uden resultater.
Aftenen blev afsluttet med god mad, vin og anden drikke, med forret og kringle lavet af Kirsten, tak for det Kirsten! Det smagte superb.

Søndagen var rejsedagen hvor vi tog hjem i to grupper. Morgenholdet fik morgenmad og tog så båden hjem tidlig formiddag, og hold to tog en ekstra tur til Kongshøj.

Tak for en dejlig tur til Samsø, og en ekstra tak til Niels Bødker Thomsen for lån af sommerhus. Håber vi kan gentage denne tur så det kunne blive et fast start og slut på detektor sæsonen.


 

FOTOS FRA TUREN.

Foto: Niels Bødker Thomsen